„Am sesizat CSM cu constatările făcute cu ocazia soluționării conflictului de competență”, a precizat, pentru Mediafax, Augustin Lazăr.
Pe 13 martie 2019, procurorul general anunța că a decis că Direcția Națională Anticorupție este structura competentă să instrumenteze dosarul Tel Drum. Potrivit acestuia, decizia a fost pronunțată ca urmare a constatării că faptele care fac obiectul urmăririi penale în dosarul nr 986/P/2014 al D.N.A. nu au nicio legătură cu faptele denunțate anonim în dosarul nr. 1164/P/2018 al Secției de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ).
Șeful DNA, Călin Nistor, a sesizat procurorul general pentru ca acesta să decidă care parchet, dintre DNA și Secția de anchetă a magistraților, este competent să efectueze urmărirea penală în condițiile în care Secția de Investigare a Infracțiunilor în Justiție a solicitat de mai multe ori transmiterea dosarului. DNA și a transmis o copie a dosarului către Secția de anchetă.
În dosarul „Tel Drum”, procurorii DNA au anunțat că Liviu Dragnea este urmărit penal pentru constituirea unui grup infracțional, abuz în serviciu și infracțiuni privind deturnarea de fonduri europene, în legătură cu favorizarea companiei în privința acordării de contracte. Faptele ar fi fost comise în perioada în care era președinte al Consiliului Județean Teleorman.